Amenajari lemn - avantaje lemn

Lemul este ecologic iar folosirea sa in constructii iti permite un consum mai mic de dioxid de carbon. Fata de alte materiale, lemnul te ajuta si sa lupti contra efectului de sera. Este facut din apa, din soare si din aer si va da caldura interioarelor tale si un aer mult mai primitor.

Lemnul este un material economic. Toate intarzierile din domeniul constructiilor sau productiei demobila apar in momentul in care furnizorii de alte materiale nu trimit produsele. In ceea ce priveste lemnul, intarzierile sunt considerabil inferioare sistemelor traditionale si in plus lejeritatea iti permite sa reduci energia de transformare si transport, deci si la acest capitol castiga lemnul.

Lemnul este de 12 ori mai performant decat betonul si este durabil. Tratarea naturala aa lemnului iti asigura pastrarea structurii peretilor din lemn in timp.

Lemnul este rezistent si este un bun izolator. Lemnul izoleaza de 15 ori mai bine comparativ cu betonul si de 450 de ori mai bine comparativ cu otelul. Poate izola de 1700 de ori mai bine comparativ cu aluminiul si are o performanta temrica foarte ridicata. Unica conditie este sa fie etans si vei beneficia de toate calitatile lemnului si de o foarte buna ventilatie. De asemenea lemnul ofera performante acustice foarte bine si este un bun izolator fonic. Poate reflecta sau poate sa absoarba undele sonore.

Lemnul este si foarte confortabil. Casele din lemn iti permit sa reglezi temperatura casei si vara te ajuta sa pastrezi racoara la interior si iarna sa mentii caldura. Lemnul este de asemenea si foarte adaptabil si se va potrivi pe orice tip de teren.