Alegerea mobilierului pentru casa nu este usoara. Trebuie sa luati in calcul foarte multi factori, de la dimensiune, model si potrivirea cu aspectul unei camere si pana la materialele din care sunt confectionate. Daca nu stiti ce sa alegeti intre PAL si lemn masiv, va ajutam sa va hotarati mai repede si sa faceti alegerile cele mai bune pentru voi.

De la inceput ar trebui sa mentionam ca nu exista in acest sens un castigator ci doar cea mai buna optiune pentru tine. Niciun material nu este musai mai bun ci se potriveste mult mai bine pentru unele nevoi sau pentru altele sau se pliaza mai bine pe anumite stiluri.

Bucatarii lemn masiv - avantaje mobilier lemn masiv

Mobila de lemn masiv este clar o alegere buna pe termen lung. Are un pret ridicat care este direct proportional cu durata de viata. O mobila din lemn masiv intretinuta corect rezista foarte mult timp. chiar si atunci cand proprietarii nu sunt atenti la ingrijirea mobilierului acesta se poate reconditiona cu succes si va ajunge din nou la stralucirea pe care a avut-o in momentul in care a iesit din atelier.

De asemenea, piesele de lemn masiv sunt destul de rezistente la greutate, astfel incat biblioteca realizata din materialul acesta face fata cu brio la tomuri grele sau la piese decorative realizate din materiale grele. Are o frumusete aparte, este clasica si nu se demodeaza, fiind specifica decorurilor luxoase si somptuoase. Casele decorate cu mobila din lemn masiv au o personalitate aparte si un farmec incontestabil.

Cel mai important avantaj detinut de acest material este pretul destul de mare insa daca ne gandim ca se poate folosi pe viata el chiar isi merita costurile.

Desi este grea si nu este deloc usor de transportat sau de mutat dintr-o parte in alta a unei camere, mobila de lemn este in continuare la fel de apreciata. Un dezavantaj poate fi faptul ca nu se potriveste in orice tip de décor iar piese adiacente vor trebui sa se ridice la inaltime.

Lemnul natural permite un nivel ridicat de creativitate in ceea ce priveste designul interior.

Lemnul trebuie sters cu solutii speciale. Pentru a curata un mobilier din lemn masiv se vor cumpara solutii speciale pentru lemn cumparate uneori chiar din atelierele specializate in fabricarea unui astfel de mobilier. Pe el nu trebuie asezate lumanari decorative care pot sa lase pete inestetice pe suprafata lui si nu vor fi amplasate in locuri in care umiditatea este crescuta.