Debitare pal - cum se debiteaza palul

Placajul are o stabilitate foarte buna in directia de crestere longitudinala. Pentru a putea atinge un grad de stabilitate mai mare sunt incleiate lemnele in cruce minim trei straturi de furnir. Straturile sunt incleiate intre ele la unghi de 90 de grade in asa fel incat proprietatile lemnului sa se egalizeze. Comportamentul de contractie si umflare este important in procesul de debitare. Mai multe straturi de lemn lucreaza in directia opusa si placile intregi au sanse mai mici sa se strice.

Folosirea placajului este perfecta in amenajarile interioare si confectionarea de mobila, pentru standuri si pentru cofraje de beton. Placajul laminat este foarte rezistent la intemperii si se poate folosi astfel si la constructia de masini.

Placile aglomerate sunt potrivite pentru a confectiona mobila, pentru podea, pentru perete si pentru plafon precum si pentru lucrarile de renovare si de constructii. In functie de incleiere placile aglomerate se impart in mai multe categorii de la P1 si pana la P7. Placile aglomerate sunt din categoria P3 si sunt adecvate pentru piesele neportante din domeniul confectionarii de mobila pentru spatiile umede.

Placile aglomerate melaminate sunt facute din aschii lemnoase in conformitate cu standardele existente si sunt facute prin laminarea placilor din aschii de lemn de tipul P2 si conformitate cu standardele si cu o hartie decorativa impregnata cu rasini. Placile din pal melaminat sunt pentru utilizarea in spatii uscate.

Avantajele placilor de pal sunt multitudinea de finisaje si gama larga de decoruri, durabilitatea si rezistenta mare, stabilitatea deosebita si faptul ca materialul este prefinisat.