Paturi din lemn - sfaturi utile

Patul pentru adulti poate fi destinat unei singure persoane sau se poate folosi in cuplu. In cazul patului de o singura persoana dimensiunile pentru confortul ideal sunt de 90 pe 200 cm pentru saltea insa in magazine ai si variante de saltele mai mici sau mai mari. Un pat dublu confortabil ar trebui sa aiba o saltea de 120 pe 200 cm sau chiar mai mari existand de data aceasta si variatii in ceea ce prieveste lungimea, care poate sa fie de 190 cm.

Daca vrei sa alegi un pat de lemn matrimonial ar trebui sa iti indrepti atentia pentru paturile mai mari de 160 pe 200 cm sau chiar de 180 pe 200 cm pentru ca ambii parteneri sa se bucure de acelasi confort in timp ce dorm.

Paturile pentru copii pot fi alese simple sau supraetajate. In cazul in care ai doar un copil alegerea fireasca este patul simplu de o persoana cu dimensiunea corespunzatoare pentru inaltimea copilului. Daca ai doi copii dar nu ai suficient spatiu in dormitor pentur a amplasa doua paturi simple pentur o persoana poti sa optezi pentru un pat supraetajat. In amandoua situatiile dimensiunile care ii vor oferi suficient spatiu copilului sunt paturile care au saltele de 70 pe 130 de cm pentru copii care au varsta intre 1 si 4 ani si saltele de 90 pe 190 cm pentru copiii mai mari de 4 ani.

Fiecare tip de lemn din care este facut patul are propriile sale caracteristici care sunt unice si care vor influenta durabilitatea dar si aspectul pe care patul il are. Un pat rezistent este facut din lemn de cea mai buna calitate. Atat somiera cat si cadrul patului sunt facute din materiale rezistente la factori cum ar fi timpul, umiditatea si alti factori externi. Pentru a alege cel mai bun pat de lemn trebuie sa ai informatii despre ele astfel incat sa beneficiezi de un pat rezistent.