Rasina epoxidica - avantajele utilizarii in mobilier

In ultma vreme designerii din toata lumea au descoperit rasina si au inceput sa o foloseseasca cu scopul de a obtine obiecte cat mai spectaculoase. Pentru ca interesul pentru astfel de materiale este mare va prezentam si noi mai multe detalii.

Nu exista doar un singur tip de rasina. Rasinile sunt o familie mare cu numeroase calitati in comparatie cu alte familii de rasini sintetice care ofera o rezistenta mare la temepraturile foarte scazute sau foarte ridicate, rezistenta la electricitate, rezistenta mecanica buna, durabilitatea foarte buna si o buna rezistenta la umiditate. Toate obiectele acoperite cu rasina rezista perfect in timp. toate calitatile le fac utile in domenii tot mia diverse cum ar fi cel aeronautic, cel naval, cel electric, cel electronic, obtinerea vopselelor si a lacurilor, a adezivilor si a podelelor.

Utilizarea rasinilor pentru a proteja lemnul sau in combinatie cu lemnul este foarte populara. Un domeniu unde sunt folosite de foarte mult timp rasinile este cel al ambarcatiunilor. Desigur si constructiile sunt un domeniu important. Comparativ cu alte rasini cele epoxidice au si o rezistenta foarte buna la umezeala ceea ce face ca toate obiectele acoperite sa fie mai rezistente la degradare in apa.

Rezistenta foarte mare se datoreaza structurii chimice diferite ale celorlalte lacuri. De aceea rasinile epoxidice sunt materiale preferate pentru a acoperi yahturile, barcile si alte ambarcatiuni din lemn.

Echipa MDI Wood Ideas realizeaza unele dintre cele mai interesante obiecte decorative din lemn si rasina epoxidica cu diverse insertii. Daca vei sa ai un obiect decorativ unic si cu adevarat special, care sa te reprezinte in totalitate, te asteptam sa ne contactezi.